beyondcom.se | www.make-it.se 
 

fyra i debuten på Salomon trail tour!

 

Det blev en tuff men fin tävling i Skatås. Vädret var toppen och terrängen verkligen fin. Banan gick längs små stigar mitt ute i skogen och det var några längre stigningar där salombacken upp på slutet kändes extra i benen.

Jag hängde med fint och det kändes riktigt bra i kroppen i knappa 5k men sedan blev låren stumma och tunga och jag fick släppa de tre bästa. Kanske gick det ändå lite lite för fort för mg i början? Eller så ville huvudet mer än benen denna dag.. Erik Öhlund (min tidigare klubbkompis från Ulricehamns OK) höll ett jämnt och fögt tempo. Salomons löpar"kung" Svenebo var den som kunde följa honom längt men efter 10km fick även han ge sig. Mellan honom och mig låg orienteraren Ola Martner (nästan allitid topp tio på ultra lång-SM och lång-SM)

Nu blev det en ensam fight mot terrängen och klockan. Jag kämpade på men såg att km tiderna blev lite sämre och sämre hela tiden. I mål skillde det nästan 4 min upp till Erik. Grattis Erik. Två blev Svanebo och trea Martner. Jag gick i mål halvminuten bakom honom på 1.29h.

Vilken skillnad det är att springa på asfalt mot i skogen. Man får lyfta benen mycket mer i skogen, balansen tränas och man får komma ut i vår vackra natur!