beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Vinter är på väg!

Då har vintern äntligen börjat visa sig. På nytt senare än vad som är "normalt". Man kan ju alltid ställa sig frågan om vad som är normalt? Men jämför jag med för 10-20 år sedan så känns det som om snön kommer senare men istället ligger längre på våren. Det har varit på gränsen till att premiär orterna fått till spår. Det har dock gått tack vara konstsnö. På långlopp är det svårare att ha konstsnö pga den längre sträckan. Säsongen ska dra igång i Italienska Livigno men där är det barmark mindre än en vecka före tävlingsstart. Bara att hoppas det kommer eller att de lyckas få till en slinga med konstsnö.

Jag tycker man borde följa väderutvecklingen och skjuta på starten för tävlingar och istället hålla på längre på våren. På många ställen är mars och april de finaste månaderna för skidåkning!!

För egen del har jag i år valt att skjuta på säsongsstarten (därav inget lopp i Bruksvallarna) och jag gör premiär till helgen i Meråker på ett 10km skate lopp där jag tänker staka. Blir spännande att se hur det går och spännande att komma igång att tävla. 20 december är det sedan dags för första långloppet för mig, Vålådalen Classic Ski Marathon, och 26 december Åre Swix Open (också långlopp). 10 januari är det dags för årets första storlopp för mig, Jizerska Padesatka, i Tjeckien.

Träningen har gått på bra under oktober och november för mig. Mestadels barmarksträning men sista veckan har det blivit skidåkning i Vålådalen som bjudit på riktigt fina spår!!

 

Just nu snöar det för fullt!! Så vintern är på gång!!