beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Vilken terräng..

Militär VM blev inte alls vad jag hoppas på. Jag fixade inte alls den täta, detaljerade danska terrängen utan det blev stora boomar och blygsamma placeringar både på medel- och långdistansen. Till stafetten hade jag hunnit "träna" en del och äntligen fick jag lite bättre flyt. Jag sprang första sträckan och kunde även dra nytta av andra löpare runt omkring.

Det var 24 kontroller varav 5 gafflade. Jag hade bra koll ända till den sista av dessa gafflingar på 21 kontrollen. Då drogs jag med lite snett ut från kontrollen och fick sedan kämpa med att läsa in mig och ta mig ensam till kontrollen. Det blev sedan en liten stress boom även på 22an innan jag på nytt kom in i flytet och tog de två sista bra. Växlade som 8a, 1.50min efter ledande lag.

Tyvärr missade sedan Pål lite för mycket på andra och vi tappade både i tid och placeringar. Erik gjorde ett nytt topplopp (silver på långdistansen) och förde oss i mål på en 12 plats. 3,5min till 7 platsen hade inte alls varit möjligt. Men shit va bra de bästa lagen är. Schweiz vann före Ryssland och Finland.

Nu väntar Jukola stafetten i Finland med Malung i helgen innan det på nytt blir skidträning igen.