beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Vasaloppet 2014...

Vasaloppet 2014 är över och det blev till slut en 9e plats. Samma resultat som i debuten 1999. Men då sken jag som en sol och var superglad över nionde platsen... I år hade jag trott på mer.

Känslan i kroppen sedan König Ludwig Lauf har varit väldigt bra. Under flera pass har jag kunnat trycka på hur mycket som helst och ändå återhämtat mig fort utför för att bara kunna maxa igen i nästa backe. Det är en härlig känsla och så man vill känna inför Vasaloppet! Det var verkligen upp och ner under årets lopp för mig. Superbra och supertungt om vart annat. Tyvärr lite för tungt bitvis och där brändes allt krut. Fanns inget kvar när det var dags att spurta. Det är tufft i toppen och små marginaler. Jag hade superskidor där det inte var nysnö. Tyvärr kom det mer snö än vad någon prognos sade och lika snabba som Ilatien slipen var i de blanka/fuktiga lika långsamma var de i den lite torrare nysnön. De blev inte blankt på samma sätt som dagarna före.

En topp 10 placering räddades tack vare skotern som från Eldris och in "fräste" upp gammal snö och mina skidor gick topp! Det var dock slitsamt att ta sig förbi åkare och som jag skrev högre upp krutet var bränt när det var dags att göra upp om topplaceringarna.

Vilken avslutning av John Dahl, de bara small till! Stort grattis. Och vilken laginsats med Kjölstad på andra plats. Och vad ska man säga och Pölsa som lämnade över sin stav i Eldris till Dahl. Stort!

För oss Coopare blev det inga framskjutna placeringar. Morten och Espen tog spurtpoäng till laget och Espen var sola länge. Men i nysnö och på ett så långt lopp är det tufft att hålla undan för klungan. När det drog ihop sig var vi inte tillräckligt bra. Men vi kommer igen! Birken och Årefjällsloppet väntar. Bara att ta nya tag!

Tackar alla som hjälpte oss åkare i Team Coop. Utan er går de inte. Ni gör ett jättejobb!