beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Varbergs stadslopp en utmaning speciellt före start...

Efter Stockholm helgen blev det Norge och bra träning i deras vackra och kuperade natur. 11 dagar i Drangedal på Nordgarden med Kari och hennes familj. Landsvägscykel, rullskidor och lite orientering stod på programmet. Körde bl.a. ett fina rullskidsintervaller uppför och ett race på 7,2km uppför.

I fredags bar det sedan åter till Sverige för en trevlig eftermiddag och kväll "hemma" i Tvärred. Förlorade stort i 5-kamp mot mamma!

Igår var det sedan dags för detta års andra löptävling på asfalt, Varbergsloppet över 10km. Körde i vad jag tyckte god tid från Tvärred via Borås ner mot Varberg. Det regnade en del i inlanddet men ju närmre kusten vi kom desto ljusare blev det och med milen kvar till Varberg sken solen. Men då kom det andra problem...

Starttiden på loppet var satt till 14.00 och efteranmälan skulle ske senast en timme före det. Nu visade sig att samtidigt i Varberg arrangerades Whells and Wings med 2000 utställningsfordon från 50- och 60 talet (amerikanare) och på det flyguppvisning. Och de visade sig att det var många skulle dit och titta och cruisade runt i stan. Vi kom norrifrån och vi var inte ensamma.. det var nu mer eller mindre helt stopp i trafiken och klockan började gå väldigt fort!

Efter 20-30min i kö insåg jag att det var helt kört att hinna fram i tid. Det blev till att ringa Markus Jönsson, som jag visste skulle springa, och be han anmäla mig. Tack Markus! Kari och jag körde åt sidan på vägen när vi äntligen kom till en liten ficka. Packade ut bilen bak och fick fram "Treken". Bytte om i full fart och hoppade sedan upp på cykeln och trampade in de sista 4km till starten. Jag kom fram 13.20 och hittade nummerlappen. Nu stod jag där redo att springa men med ryggsäck och en cykel som kostar lite för mycket för att ställas någon stans utan lås... Så det blev till att cykla tillbaka mot Kari och försöka finna henne bland alla människor och bilar. Det lyckades till slut och med några minuter tillgodo han jag fram till starten.

Loppet då? Jo det blev en 6e plats på 33.20min. Vann gjorde Oskar Käck på 31.43min. Banan var fin men en del på grus och kullersten plus lite upp och ner innebär att det inte är den snabbaste bana jag sprungit. Jag hängde med fint i 4km men fick sedan magknip. Vet inte om stressandet före start kan ha spelat in men jag slet mig i mål och fick ett jätte bra träningspass.

Nu blir det träning i Falkenberg framöver!