beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Rullskidsrace och träningsläger!

Augusti blev en månad med mycket rullskidsåkning. Mer fokus på det än tidigare under säsongen då jag mixat mer i träningen. I slutet på augusti åkte jag Alliansloppet, 48km tävling, i Trollhättan ihop med Team Coop.

Det var mitt liva andra rullskidstävling och första gången jag körde Alliansloppet. Det gick bra och jag var med klungan in i mål. Slutade på en 9e plats någon sekund efter vinnaren Johan Kjöllstad med tiden ca 1.45h. Det går fortare på rullskidor än med vanliga skidor så det är bra fratträning. För egen del tycker jag det är lite lurigt att tävla på rullskidor då det är trångt och asfalten är hård... På slutet var det lite kurvor och det är bara att konstatera att jag inte riktigt vågar släppa på fullt i sådana partier. 

Alliansloppet var ett profsigt arrangemang och det var mycket duktiga åkare på plats. Tror att långa rullskidslopp kommer få mer och mer åkare framöver. Bra träning för Vasaloppet! 

Just nu är jag på läger i Norge, Gautefall, med Team Coop. Vi inledde lägret med det 80km långa rullskidsloppet Olaf Skoglunds minneslöp. Det startar vid Kragerö som ligger ända ute vid havet och slutar vid alpincentrat i Gautefall.

Återigen väldigt starkt startfället och 80km med betydligt mer kuppering än på Alliansloppet kändes.... Jag var med bra i 65km men fick sedan ge mig i den långa stigningen upp mot Gautefall. Ovant och diagonala och köra stakning med frånskjut...

Bet iaf ihop och slutade som 7a dryga 2min efter vinnaren.

I morgon är det sista dagen på lägret och då åker jag till Meråker och Kari!