beyondcom.se | www.make-it.se 
 

OS(KAR) är igång på allvar!

Idag gick första tävlingen i längdskidor i årets OS. Det har pratats mycket i media den senaste tiden om förhållandena i Ryssland, hur mycket pengar spelen kostar och hur man behandlar människor. Det verkar finnas mycket att göra här och jag hoppas Ryssland tar tag i problemen!

Nu till själva tävlingarna och dagens 15km "skidbytartävling" för damerna. Att det skulle bli mycket norskt i toppen stod klart redan före start. Frågan var om det fanns någon som skulle kunna matcha norskorna från att vinna alla tre medaljerna...

Och som tur var fanns de det!! Missförstå mig inte nu. Är grymt imponerad av den norska toppen och bredden inom längdskidåkning men det är inte bra för sporten att det bara är norskt i toppen!

Så himla härligt och se Kalla åka så smart hela loppet och sedan överaska alla med en fartökning före backen. Kändes som om alla åkte och väntade på backen och tänkte göra något där... Nu var det bara "maskinen" Björgen som hade förmågan att hänga på Kalla. Björgen verkade ha kontroll på loppet hela tiden och så hur pigg ut som helst. Hm hur många guld åker hon hem med från Sochi?

Kalla "parkerade" (som norrska kommentatorerna säger) alla förutom Björgen med sitt ryck och det lovar gott inför resten av OS! Blir otroligt skoj att följa Kalla och resten av de svenska laget på resten av OS.

För egen del blev det två lugnare dagar efter hemkomsten från Tyskland och König Ludwig Lauf. Satte mig ner och la planen inför Vasaloppet som är vinterns STORA MÅL!

I torsdags var det dags för första fartpasset och det svarade galet bra! Kanske är det inte bara OS som är igång på allvar :)