beyondcom.se | www.make-it.se 
 

När kroppen inte vill...

Tolv dagar efter Vasaloppet som innan säsongen var det stora målet kommer här några tankar om loppet och hälsan. Så klart borde det kommit tidigare men givetvis (ja så känns det nu...) så blev jag på nytt sjuk efter Vasaloppet och har först de senaste dagarna åkt lite lugnt skidor igen.

Vasaloppet 2013 blev en tuff histora för min del. Fyra veckor med osammanhängande träning på de sista nio veckorna in mot loppet funkar inte. Kände i backarna att jag fick slita mer än vanligt och i Oxberg gick snöret. Jag var nära men 10sek var för jobbigt att ta igen. Hade de inte skett då hade skett i nästa uppförsparti..

Tynell o Jörgen Aukland imponerade stort. Önskar så jag vart i riktigt bra form o kunnat utmana dem.. 2002 vann Tynell före Jörgen o mig.. När "tunnan" tänder grillen på Vasan går de fort! Kanske gjorde han lite för mycket jobb för och vinna. Jörgen åkte lite mer taktiskt och fick ta hem sin andra seger i det störtsa av alla lopp!

Veckan efter Vasaloppet var väldigt slitsam med halsont, snuva och hosta plus inflammation i handleden. Att staka Vasan är tufft och när muskulaturen inte är van blir det tufft, för tufft för mig.

Det blir inget Birken utan jag drömmer om en bra avslutning på Årefjällsloppet.