beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Mycoplasma...

Igår satt jag och skrev på en utvärdering av säsongen. Efter dagens besked från läkare har jag fått lite mer klarhet i problemen…

På nytt en bra sommar och höst men också en skitvinter med sjukdomar som avlöst varandra sedan jul. Att dra hela listan känns bara ledsamt men kort så har det varit ner, ner och lite upp, ner igen o.s.v.

Bihåleinflammation, influensa, förkylningar, hosta, torrhosta, huvudvärk, lätt feber, hög feber, trötthet, halsont samt ont i musklerna.

Mellan varven har det känts lite bättre och jag har försökt och träna, att komma tillbaka, men kroppen har inte alls svarat utan den har bara känts tungt, tungt. Inget tryck alls och efter intervaller sjukdomssymptom och efter tävling sjuk nästan varje gång.

Jag har så klart tvivlat på mig själv och min kapacitet. Jag har ju varit långt efter och egentligen bara en gång (Marcialonga) haft lite, lite av den känslan i kroppen jag haft genom åren.

9 dagar före Årefjällsloppet hade jag fått nog och begav mig till Åre hälsocentral för tester. Tror svaren kom förra veckan men då var det påsklov för läkaren så fick svaren först idag.

Jag har eller har haft Mycoplasma under de senaste 3 månaderna.

Exakt när kan man inte se och heller inte om det är över eller jag fortsatt har det. Mycoplasma är bakteriellt men försvinner enbart med viss typ av antibiotika (inte med penicillin) eller så fixar kroppen det själv men det kan ta tid.

Om någon vill läsa mer om sjukdomen så besök t.ex. http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/mycoplasmapneumoni/

För resultaten/säsongen spelar det i efterhand igen roll men för mig är det i alla fall en förklaring till varför det gått så tungt och jag blivit sjuk gång på gång.

Nu blir det vila och återhämtning och så håller jag alla tummar för att min kropp gör sig av med skiten och jag blir pigg och får lust att börja träna igen!