beyondcom.se | www.make-it.se 
 

Andra loppet för säsongen avklarat!

I fredags var det dags för säsongens andra tävling och första "långlopp". 21km är väl inte riktigt långlopp men gemensam start var det i alla fall så kort långlopp kanske man kan kalla det Smile

Det var femte dagen på hög höjd för mig. Långt ifrån optilmalt men ändå en bra genomkörare och ett kvitto på att jag ligger rätt i min plan att komma i form till mitten på januari och sedan försöka hålla den till slutet på mars!

Livigno ligger på 1850möh och det tar minst en vecka för min kropp att vänja sig vid höjden. De flesta före hade just varit här en dryg vecka..

Nysnö under natten gjorde att det inte blev någon jämn hög fart på loppet. Vi var några som försökte höja farten vid några tillfällen men jag gick bara inte och få till någon större lucka med tanke på snön.

Hur som helst tyckte jag att stakningen funkade okej och skidorna var riktigt bra i början och mitten på loppet. Tyvärr lite sämre mot slutet. För vissa andra var det tvärt om.

På vissa ställen hade det kommit 6cm nysnö och på andra ställen bara 2cm. I botten natursnö på en del ställen och konstsnö på en del. Så det var lite varierande förhållanden och olika mycket åkt i spåren.

I mål var jag femma, Nicola sexa och Jimmie tia. Daniel Rickardsson vann efter en start spurt före Sami Jauhojärvi och Rezac.

13 januari är det dags för första loppet i Sski Classics, Jizerska Padeztka, 50km långt!