beyondcom.se | www.make-it.se 
 

5a på SM 5 milen

Igår kördes årets SM 5 mil. Den skulle gått i Hudiksvall men fick pga av snöbrist flyttas till Åsarna. Lite roligt att det blev just Åsarna för där körde jag 1997 som första års senior men första 5 mil!

Då gick de bra i 38km men sedan vart det väggen... Låg runt 20-25 plats men slutade på något strax över 50!

2009 vad det dags igen för 5 mil i just Åsarna och då tog jag SM brons. Min enda SM medalj som skidåkare. (Har annars SM medlaj i orientering, skid-orientering och rullskidor som senior)

Från de loppet minns jag att Mats Larsson var överlägsen och att jag slog Mr Fredriksson med några sekunder!

Igårdagens lopp slutade med en fin 5e plats. Jens Eriksson och Daniel Rickadsson var i en egen klass. Sedan var det jämnare bakom och jag låg 4-6 hela loppet.

Det gick riktigt bra fram till 4 mil men sedan fick jag det tungt. Det blev kämpa kämpa in i mål. Det var riktigt blöt före och klister som gällde. Temperaturen tog sig upp ända mot 6 plusgrader...

Roligt att det funkade så bra att diagonala trots all fokus på stakning denna säsong. Tack P-Ö Torvik för teknikpasset förra veckan!

När jag tittar på resultat listan och ser stafett OS-hjälten/Holmenkollen 5an/OS 10an Nelsson och OS 7an Södergren på placeringarna bakom mig kan jag inta annat än att vara nöjd!

Resultat

http://www5.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_628624/cf_87178/Resultat_50km_Herrar.PDF