beyondcom.se | www.make-it.se 
 

4a i ÅRE XC Open!

Det blev en rolig och bra avslutning på säsongen. 4e plats på ett 13km skatelopp uppför slalombackar är jag väldigt nöjd med!

Hade bra skidor och min chans att åka fort var på de första 6km som är av flackare karraktär. Där kan jag använda överkroppen så bestämde mig för den taktiken redan efter 500meter. Spräckte fältet och fick med mig Jonathon Thoresson att dra. Vi gjorde allt jobb och hade Daniel Rickardsson på släptåg hela tiden.

Efter 6km kommer banans första (av tre) längre stigning i riktning mot Åreskjutan. 2km bara uppför och jag fick slita för att hänga med Jonte. Samma sak i andra stigningen uppför dagens första slalombacke. Låren värkte och det var syra, syra syra i benen som sa "stanna" men huvudet sa kämpa. När vi passerade startområdet efter 11,5km och "endast stigningen upp mot Copperhill var kvar fick jag släppa Jonte och Daniel. Var helt färdig och och fick även släppa förbi mig Jörgen Brink.

Hur som glad och nöjd 4a. Mina skatepass denna vinter är lätträknade och hade ett på rullskidor i somras så inte så konstigt att jag inte hänger med hela vägen. Bra skidor (och bra valla) samt glädje i skidåkningen fixade en bra placering!

1 Richardsson,Daniel Hudiksvalls IF 25.33

2 Thoresson, Jonathan Östersunds SK 25.32

3 Brink, Jörgen Hudiksvalls IF 26.23

4 Svärd Oskar Försvarets SK 25.34

5 Austad, Jonas Inderoy IL

6 Modin, Jesper Piteå Elit SK 27.24

7 Petersson,Teodor Åsarna IK 27.23

8 Jönsson,Emil IFK Mora SK 27.25